Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Pieczona ricotta w połączeniu ze skórką z cytryny i przyprawami ma ciekawy i delikatny smak.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 223
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 223
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 367
Składniki
Ser ricotta mieszamy razem z jajkiem, doprawiając do smaku przyprawami. Cytrynę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę z cytryny na drobnych oczkach - dodajemy do masy. Blachę (22x28) smarujemy delikatnie olejem, wylewamy naszą masę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Upieczoną ricottę kroimy, układamy na bagietkę i posypujemy drobno posiekanym avocado i ziarnami czarnego sezamu.