Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na mini kanapeczki na imprezę. Pieczona ricotta w połączeniu ze skórką z cytryny i przyprawami ma ciekawy i delikatny smak.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23029
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23029
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 986
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Ser ricotta mieszamy razem z jajkiem, doprawiając do smaku przyprawami. Cytrynę parzymy wrzątkiem, ścieramy skórkę z cytryny na drobnych oczkach - dodajemy do masy. Blachę (22x28) smarujemy delikatnie olejem, wylewamy naszą masę i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut. Upieczoną ricottę kroimy, układamy na bagietkę i posypujemy drobno posiekanym avocado i ziarnami czarnego sezamu.