Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca bagietka na ciepło. Idealna na przystawkę.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 58
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 59
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 39
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2263
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 73
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 58
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 59
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 39
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2263
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 73
Składniki
Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
Bagietki posmarować majonezem na całej długości, następnie ułożyć plastry szynki tak, aby zachodziły na siebie, na nich plastry żółtego sera, następnie salami. Całość posmarować ketchupem i ułożyć warstwę żółtego sera.
Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry boczku.
Gotowe bagietki ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożoną papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut, aż boczek delikatnie się zrumieni. Wtedy bułeczki posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.