Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca bagietka na ciepło. Idealna na przystawkę.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18264
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3108
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2620
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 362
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18264
Zapiekany makaron rurki z farszem ze szpinaku i ricotty to klasyczne, włoskie...
Odsłon: 3108
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2620
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 234
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 362
Składniki
Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
Bagietki posmarować majonezem na całej długości, następnie ułożyć plastry szynki tak, aby zachodziły na siebie, na nich plastry żółtego sera, następnie salami. Całość posmarować ketchupem i ułożyć warstwę żółtego sera.
Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry boczku.
Gotowe bagietki ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożoną papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut, aż boczek delikatnie się zrumieni. Wtedy bułeczki posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.