Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca bagietka na ciepło. Idealna na przystawkę.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22775
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22775
Składniki
Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
Bagietki posmarować majonezem na całej długości, następnie ułożyć plastry szynki tak, aby zachodziły na siebie, na nich plastry żółtego sera, następnie salami. Całość posmarować ketchupem i ułożyć warstwę żółtego sera.
Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry boczku.
Gotowe bagietki ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożoną papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut, aż boczek delikatnie się zrumieni. Wtedy bułeczki posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.