Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, chrupiąca bagietka na ciepło. Idealna na przystawkę.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1201
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Bagietki rozkroić wzdłuż nie docinając do końca i delikatnie rozłożyć na boki.
Bagietki posmarować majonezem na całej długości, następnie ułożyć plastry szynki tak, aby zachodziły na siebie, na nich plastry żółtego sera, następnie salami. Całość posmarować ketchupem i ułożyć warstwę żółtego sera.
Zamknąć bagietkę i owinąć wokół niej plastry boczku.
Gotowe bagietki ułożyć na blaszce do pieczenia, wyłożoną papierem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec około 20 minut, aż boczek delikatnie się zrumieni. Wtedy bułeczki posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia sera.