Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się już klasyczne, imprezowe przekąski? Goście wiedzą, że zawsze podasz tę samą sałatkę i chrupki? Najwyższa pora przełamać rutynę i zaskoczyć wszystkich! Na najbliższej domówce podaj znajomym efektowne bagietki z krewetkami, które nie tylko doskonale smakują, ale również fantastycznie prezentują się na stole. Zdziwisz się, jak łatwo je przygotować i jak bardzo zasmakują twoim gościom.
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 30
U mnie sezon na rabarbar trwa dalej, polecam pyszne i puszyste ciasto z rabar...
Odsłon: 4193
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 577
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 672
Składniki
Krewetki obierz z pancerzy i ogonków, oczyść, umyj i wysusz. Do małej miseczki wlej olej, wyciśnięty sok z limonki, rozduszone kulki kolorowego pieprzu oraz płatki chili. Obtocz każdą z krewetek w marynacie i został na 30 minut.
Po tym czasie krewetki podsmażaj na rozgrzanej patelni, po 1 minucie z każdej strony. Możesz delikatnie doprawić je solą i pieprzem.
Posiekaj kolendrę i szczypiorek. Bagietkę pokrój na grube plastry i natnij do ¾ długości. Pieczywo posmaruj majonezem. Posyp w środku kolendrą i szczypiorkiem, a na wierzch włóż jedną, dużą krewetkę lub dwie małe. Na sam koniec opcjonalnie możesz skropić krewetki lekko cytryną lub posypać szczypiorkiem.