Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale również mogą być na kolację lub jako imprezowa przekąska. Na moich imprezach takie jedzonko zawsze ma wzięcie, wszyscy je uwielbiają i w mig znikają ze stołu :-) Przygotowanie jest banalnie proste i mało czasochłonne. Dlatego gorąco Wam polecam zrobienie takich zapiekanek przy najbliższej okazji :-)
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6307
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 98
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1822
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 204
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6307
Składniki
Najpierw przygotować masło czosnkowe. Do miski włożyć masło, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz siekaną zieleninę i całość wymieszać. Następnie dodać tarty ser i jeszcze raz dokładnie wymieszać aż powstanie jednolita masa. Folię aluminiową przeciąć na pół i położyć jeden kawałek obok drugiego. Na górę nałożyć papier do pieczenia. Bagietkę przekroić najpierw na pół, a następnie osobno każdą połówkę na 1,5 cm kromeczki. Każdą kromkę smarować z jednej strony przygotowanym masłem, układać na papierze do pieczenia i dociskać kromki do siebie. To samo zrobić z drugą połówką bagietki. Jeśli masła trochę zostanie, można je rozsmarować na górze bagietek. Gotowe posmarowane bagietki zwinąć mocno i szczelnie folią z papierem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni termoobieg lub 220 stopni góra-dół. Piec 15 minut. Następnie otworzyć piekarnik i delikatnie rozchylić folię z papierem, bagietki mają być otwarte, piec jeszcze 10 minut. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika, najlepiej smakują na ciepło. Polecam, bo są naprawdę rewelacyjne :-) SMACZNEGO!!!