Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.