Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1776
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1776
Polecam, pychota.
Odsłon: 586
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 478
Składniki
Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.