Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 64
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11138
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 268
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 64
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11138
Dzisiaj prosty, zwyczajny przepis na żeberka duszone z patelni. Tylko tradycy...
Odsłon: 268
Składniki
Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.