Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 68
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11140
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 68
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 11140
Składniki
Wszystkie warzywa powinny być pokrojone w grubsza kostkę. Bakłażany najpierw pokroiłam w grube plastry i posoliłam je. Po kwadransie wypuszczą sok, który trzeba strzepnąć nożem z ich powierzchni. Na patelni zeszkliłam cebulę i chili pokrojone w plastry. Potem dodałam pokrojonego w kostkę bakłażana i zgnieciony nożem i posiekany czosnek. Gdy bakłażan się zrumienił dodałam sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Całość smażyłam do rozpadnięcia się pomidorów. W razie czego podlałam wody , gdyby całość była zbyt sucha. Pod koniec całość doprawiłam solą.
Bakłażan w takim wydaniu jest kremowy i świetnie smakuje z kwaskowatymi pomidorami. Smacznego :)