Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3029
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102013
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2533
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3029
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102013
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6400
Składniki
Wszystkie warzywa powinny być pokrojone w grubsza kostkę. Bakłażany najpierw pokroiłam w grube plastry i posoliłam je. Po kwadransie wypuszczą sok, który trzeba strzepnąć nożem z ich powierzchni. Na patelni zeszkliłam cebulę i chili pokrojone w plastry. Potem dodałam pokrojonego w kostkę bakłażana i zgnieciony nożem i posiekany czosnek. Gdy bakłażan się zrumienił dodałam sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory. Całość smażyłam do rozpadnięcia się pomidorów. W razie czego podlałam wody , gdyby całość była zbyt sucha. Pod koniec całość doprawiłam solą.
Bakłażan w takim wydaniu jest kremowy i świetnie smakuje z kwaskowatymi pomidorami. Smacznego :)