Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1164
Dodano: 15.07.2010
Odsłon: 34910
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
baklazana pokruj na 2 cm krazki,posol i skrop oliwka z oliwek,zrob to na blaszce do pieczenia.
pomidory spaz,obierz ze skurki,pokruj w drobna kosteczke,na patelni podsmaz cebulke po chwili dodaj czosnek posiekany i pomidory,dus do uzyskania papki
dodaj posiekane przyprawy wymieszaj,nakladaj farsz pomidorowy na baklazana,posyp tartym serem i wstaw do nagrzanego piekarnika 180s na 30-40 min,baklazan musi byc mieki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (13)

ewisienka22 03 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Czy bakłażan można tutaj zastąpić cukinią?0 Kto głosował? | Odpowiedz

agamis86 17 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
do ida55, julie i innych imbecylijeżeli widzisz że ktoś nie jest w Polsce to nie pisz głupich komentarzy, przecież Agunkaa sama zaznaczyła że jest w Norwegii.jeżeli nie rozumiecie co jest napisane w tym przepisie to znaczy że żadne z was kucharki i proszę nie piszcie takich głupot bo przepis jest super
3 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 20 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
świetny przepis, uwielbiam takie małe -pyszne danka5 Kto głosował? | Odpowiedz

ida55 20 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Byłoby zdecydowanie smaczniejsze bez błędów ortograficznych. Nic nie tłumaczy pisania z błędami.0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetalive 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
eXstra ;)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Mlody baklazan nigdy nie jest gorzki,trzeba tylko kupowac zdrowe warzywo,twarde i ze swiecaca skurka,efekt murowany.4 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 17 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciekawa propozycja,warto by ja wypróbować.Dla bezpieczeństwa wolę krążki bakłażana najpierw posolić i odcisnąć, by straciły gorzki sok,bo już zdarzyło mi się,że bez tego były niejadalne po usmażeniu4 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
wygląda apetycznie4 Kto głosował? | Odpowiedz

Julie 16 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis fajny, tylko obawiam się, że nie ma takiej cebulki jak szarotka... to jest chyba SZALOTKA ;-) albo shallots :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agunkaa 15 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Tak to jest to samo,ale ja troche pisze po Norwesku,sory czasami zapominam polskie slowa.5 Kto głosował? | Odpowiedz