Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smakowita andaluzyjska potrawa do spozycia jako przystawka, lekki obiad, kolacja na cieplo lub przekaska.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5453
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3713
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2045
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5453
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5494
Składniki
Z maki, jajek, wody, szafranu i soli wyrabiamy rzadkie ciasto. Baklazany kroimy w cienkie plastry. Miód podgrzewamy w malym naczyniu i mieszamy z winem. Baklazany zanurzamy w ciescie i smazymy na glebokim tluszczu ( oliwie ) ok. 1-2 minut po kazdej stronie. Odsaczamy tluszcz na reczniku papierowym i podajemy natychmiast z sosem miodowym.