Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smakowita andaluzyjska potrawa do spozycia jako przystawka, lekki obiad, kolacja na cieplo lub przekaska.
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 187
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 788
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 12935
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 3185
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 575
Makaron z łososiem w kremowym sosie to danie, które łączy w sobie prostotę wy...
Odsłon: 187
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 788
dziś zapraszam na bardzo łatwe, szybkie i tanie ciasto śmietanowe, które wych...
Odsłon: 12935
Czasem proste przepisy najlepiej się sprawdzają na obiad albo kolację dla cał...
Odsłon: 3185
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 575
Składniki
Z maki, jajek, wody, szafranu i soli wyrabiamy rzadkie ciasto. Baklazany kroimy w cienkie plastry. Miód podgrzewamy w malym naczyniu i mieszamy z winem. Baklazany zanurzamy w ciescie i smazymy na glebokim tluszczu ( oliwie ) ok. 1-2 minut po kazdej stronie. Odsaczamy tluszcz na reczniku papierowym i podajemy natychmiast z sosem miodowym.