Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 7103
Dodano: 16.05.2014
Odsłon: 1105
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Z maki, jajek, wody, szafranu i soli wyrabiamy rzadkie ciasto.
Baklazany kroimy w cienkie plastry.
Miód podgrzewamy w malym naczyniu i mieszamy z winem.
Baklazany zanurzamy w ciescie i smazymy na glebokim tluszczu ( oliwie ) ok. 1-2 minut po kazdej stronie.
Odsaczamy tluszcz na reczniku papierowym i podajemy natychmiast z sosem miodowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 22 maja 2014Zgłoś do usunięcia
zabieram do realizacji!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 16 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Mmm.. Boskie! :)2 Kto głosował? | Odpowiedz