Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smakowita andaluzyjska potrawa do spozycia jako przystawka, lekki obiad, kolacja na cieplo lub przekaska.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10178
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3898
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 408
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10178
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3898
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42425
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 408
Składniki
Z maki, jajek, wody, szafranu i soli wyrabiamy rzadkie ciasto. Baklazany kroimy w cienkie plastry. Miód podgrzewamy w malym naczyniu i mieszamy z winem. Baklazany zanurzamy w ciescie i smazymy na glebokim tluszczu ( oliwie ) ok. 1-2 minut po kazdej stronie. Odsaczamy tluszcz na reczniku papierowym i podajemy natychmiast z sosem miodowym.