Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażany w kuchni włoskiej są spożywane bardzo często, najwięcej na Sycylii. Dziś zapraszam na zapiekane z mozzarellą, wyjątkowo mało pracy oraz szybko się je robi. Zapraszam Cię do mojej kuchni włoskiej na YouTube oraz na filmik.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4498
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154683
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1013
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 420
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4498
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154683
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1013
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 420
Składniki
Umytego baklazana kroimy w krazki o grubosci 3 milimetròw. Mozzarelle kroimy w kosteczke.
Kazdy krazek zanuzamy w oleju ,nastepnie obtaczamy w bulce tartej ,kladziemy na przygotowanej brytwance przykrytej papierem do pieczenia.
Bierzemy jeden plasterek szynki i kladziemy na krazek baklazana a nastepnie torszke mozzarelli. tak ukladamy na wszystkie krazki.
Na koniec przygotowane krazki posyp ujemy bulka tarta.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni ,funkcja gòra,dòl. Pieczemy w w temperaturze 200 stopni na drugiej pòlce od dolu bez termoobiegu przez 25 minut. Pyszne zaraz po wyciagnieciu z piekarnika. Bardzo slynne w kuchni wloskiej . Zapraszam Cie do mojej kuchni wloskiej i na filmik.