Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażany w kuchni włoskiej są spożywane bardzo często, najwięcej na Sycylii. Dziś zapraszam na zapiekane z mozzarellą, wyjątkowo mało pracy oraz szybko się je robi. Zapraszam Cię do mojej kuchni włoskiej na YouTube oraz na filmik.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7473
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2413
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7473
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2413
Składniki
Umytego baklazana kroimy w krazki o grubosci 3 milimetròw. Mozzarelle kroimy w kosteczke.
Kazdy krazek zanuzamy w oleju ,nastepnie obtaczamy w bulce tartej ,kladziemy na przygotowanej brytwance przykrytej papierem do pieczenia.
Bierzemy jeden plasterek szynki i kladziemy na krazek baklazana a nastepnie torszke mozzarelli. tak ukladamy na wszystkie krazki.
Na koniec przygotowane krazki posyp ujemy bulka tarta.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni ,funkcja gòra,dòl. Pieczemy w w temperaturze 200 stopni na drugiej pòlce od dolu bez termoobiegu przez 25 minut. Pyszne zaraz po wyciagnieciu z piekarnika. Bardzo slynne w kuchni wloskiej . Zapraszam Cie do mojej kuchni wloskiej i na filmik.