Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażany w kuchni włoskiej są spożywane bardzo często, najwięcej na Sycylii. Dziś zapraszam na zapiekane z mozzarellą, wyjątkowo mało pracy oraz szybko się je robi. Zapraszam Cię do mojej kuchni włoskiej na YouTube oraz na filmik.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 721
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1482
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6016
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 721
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1482
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6016
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
Składniki
Umytego baklazana kroimy w krazki o grubosci 3 milimetròw. Mozzarelle kroimy w kosteczke.
Kazdy krazek zanuzamy w oleju ,nastepnie obtaczamy w bulce tartej ,kladziemy na przygotowanej brytwance przykrytej papierem do pieczenia.
Bierzemy jeden plasterek szynki i kladziemy na krazek baklazana a nastepnie torszke mozzarelli. tak ukladamy na wszystkie krazki.
Na koniec przygotowane krazki posyp ujemy bulka tarta.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni ,funkcja gòra,dòl. Pieczemy w w temperaturze 200 stopni na drugiej pòlce od dolu bez termoobiegu przez 25 minut. Pyszne zaraz po wyciagnieciu z piekarnika. Bardzo slynne w kuchni wloskiej . Zapraszam Cie do mojej kuchni wloskiej i na filmik.