Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako deser, zakąska przed daniem głównym.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 221
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 111
Składniki
Z mleka, mąki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Musi być bardziej gęste niż na naleśniki.
Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku.
Banany kroimy w kawałki długości ok średnicy banana (można pociąć wedle uznania w plasterki lub większe kawałki - niektórzy zostawiają banany w całości).
Pocięte kawałki banana maczamy w cieście i dodajemy na rozgrzany olej.
Po paru minutach gdy ciasto się zezłoci wyciągamy wszystko i odsączamy z oleju.
Banany w cieście można podawać nabite na wykałaczki jako koreczki.
SMACZNEGO