Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1649
Dodano: 25.03.2008
Odsłon: 50544
Z mleka, mąki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Musi być bardziej gęste niż na naleśniki.
Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku.
Banany kroimy w kawałki długości ok średnicy banana (można pociąć wedle uznania w plasterki lub większe kawałki - niektórzy zostawiają banany w całości).
Pocięte kawałki banana maczamy w cieście i dodajemy na rozgrzany olej.
Po paru minutach gdy ciasto się zezłoci wyciągamy wszystko i odsączamy z oleju.
Banany w cieście można podawać nabite na wykałaczki jako koreczki.
SMACZNEGO
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

wiola1100 08 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
smakowicie wyglądają te bananowe koreczki muszę spróbować2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 13 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
super przepis dodaję do ulubionych1 Kto głosował? | Odpowiedz

ania_cz 18 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Ja robie banany w cieście biszkoptowym, nie kroje w kostki ani plasterki tylko zamaczam w całkości. Podaje ze śnieżką i polane sosem czekoladowym.0 Kto głosował? | Odpowiedz

baslouw 16 października 2008Zgłoś do usunięcia
to jest Pisang Goreng0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 07 czerwca 2008Zgłoś do usunięcia
zrobiłam to i powiem tak - jabłka w cieście precz, niech żyją banany, i moja mała modyfikacja tego światnego przepisu -zamast mleka-piwo.0 Kto głosował? | Odpowiedz