Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako deser, zakąska przed daniem głównym.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Z mleka, mąki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Musi być bardziej gęste niż na naleśniki.
Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku.
Banany kroimy w kawałki długości ok średnicy banana (można pociąć wedle uznania w plasterki lub większe kawałki - niektórzy zostawiają banany w całości).
Pocięte kawałki banana maczamy w cieście i dodajemy na rozgrzany olej.
Po paru minutach gdy ciasto się zezłoci wyciągamy wszystko i odsączamy z oleju.
Banany w cieście można podawać nabite na wykałaczki jako koreczki.
SMACZNEGO