Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe jako deser, zakąska przed daniem głównym.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1493
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27602
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2992
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1493
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27602
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 2992
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4446
Składniki
Z mleka, mąki, jajek, cukru, soli przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Musi być bardziej gęste niż na naleśniki.
Olej podgrzewamy do ok 180 stopni we frytkownicy lub garnku.
Banany kroimy w kawałki długości ok średnicy banana (można pociąć wedle uznania w plasterki lub większe kawałki - niektórzy zostawiają banany w całości).
Pocięte kawałki banana maczamy w cieście i dodajemy na rozgrzany olej.
Po paru minutach gdy ciasto się zezłoci wyciągamy wszystko i odsączamy z oleju.
Banany w cieście można podawać nabite na wykałaczki jako koreczki.
SMACZNEGO