Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ałości wychodzi około 12 batoników, każdy z nich ma około 171 kcal
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 121
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 121
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1055
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 45
Składniki
w rondlu roztapiamy masło, dodajemy mleko, cukier oraz miód i wszystko mieszamy ,aż do rozpuszczenia, dosypujemy płatki owsiane oraz orzechy i mieszamy dokładnie, aż masa zgęstnieje , gdyby masa była zbyt gęsta dolewamy mleko natomiast gdyby wyszła zbyt płynna dodajemy więcej płatków (uwaga masa lubi się przypalać więc ostrożnie), gotową masę rozsmarowujemy na grubość 1,5 cm na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 170ºC, po przestudzeniu kroimy na dowolne kształty.