Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, chrupiaca skorka i mieciutkie wnetrze :))
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecz...
Odsłon: 17
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 794
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 13430
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 172
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 253
Bardzo smaczna i łatwa w wykonaniu pieczeń obiadowa, jako mięso obok świątecz...
Odsłon: 17
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 794
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 13430
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 172
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 253
Składniki
z maki, drozdzy, wody i soli zagniesc ciasto. kiedy zacznie odchodzic od miski, dodawac olej, wyrabiac do otrzymania gladkiego ciasta (ok 10 min). w razie potrzeby podsypywac maka.
ciasto odstawic w cieple miejsce, az podwoi swoja objetosc.
litr wody wlac do dosc niskiego garnka, zagotowac z lyzka soli i soda. z ciasta odrywac male kawalki, formowac buleczki lub rogale, wrzucac na gotujaca sie wode (woda ma sie gotowac na dosc wolnym ogniu), po ok 10-15 sek wyciagac i ukladac na wysmarowana olejem blaszce.
bulki czy tez rogale piec w temp 180 stopni, az mocno sie zarumienia (mocny, brazowy kolor)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka „kogutki”
Przekąski
Jajka galaretki
Przekąski
Jajka w cieście francuskim
Przekąski
Różowe jajka
Jajka „kogutki”
Jajka „kogutki” to świetny pomysł na przystawkę na wielkanocny stół. Ta przek...
Odsłon: 2814
Jajka galaretki
Jajka galaretki to nietypowa i niezwykle efektowna forma podania klasycznej,...
Odsłon: 4555