Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, chrupiaca skorka i mieciutkie wnetrze :))
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5493
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8820
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7677
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5244
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5493
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8820
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7677
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5244
Składniki
z maki, drozdzy, wody i soli zagniesc ciasto. kiedy zacznie odchodzic od miski, dodawac olej, wyrabiac do otrzymania gladkiego ciasta (ok 10 min). w razie potrzeby podsypywac maka.
ciasto odstawic w cieple miejsce, az podwoi swoja objetosc.
litr wody wlac do dosc niskiego garnka, zagotowac z lyzka soli i soda. z ciasta odrywac male kawalki, formowac buleczki lub rogale, wrzucac na gotujaca sie wode (woda ma sie gotowac na dosc wolnym ogniu), po ok 10-15 sek wyciagac i ukladac na wysmarowana olejem blaszce.
bulki czy tez rogale piec w temp 180 stopni, az mocno sie zarumienia (mocny, brazowy kolor)