Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, chrupiaca skorka i mieciutkie wnetrze :))
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231646
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4906
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36104
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1342
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231646
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4906
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36104
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1342
        
        
                Składniki
z maki, drozdzy, wody i soli zagniesc ciasto. kiedy zacznie odchodzic od miski, dodawac olej, wyrabiac do otrzymania gladkiego ciasta (ok 10 min). w razie potrzeby podsypywac maka.
ciasto odstawic w cieple miejsce, az podwoi swoja objetosc.
litr wody wlac do dosc niskiego garnka, zagotowac z lyzka soli i soda. z ciasta odrywac male kawalki, formowac buleczki lub rogale, wrzucac na gotujaca sie wode (woda ma sie gotowac na dosc wolnym ogniu), po ok 10-15 sek wyciagac i ukladac na wysmarowana olejem blaszce.
bulki czy tez rogale piec w temp 180 stopni, az mocno sie zarumienia (mocny, brazowy kolor)