Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nim mężczyźni w naszej rodzinie więc podaję go przy okazji różnych spotkań rodzinnych.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8984
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10586
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4768
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 846
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8984
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1322
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10586
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4768
Składniki
Polędwicę wołową dokładnie oczyścić z najmniejszych błonek . Przed dwukrotnym zmieleniem - mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować jednakowej wielkości kulki i układać na półmisku. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Posypać słodką papryką. Udekorować pokrojoną cebulką i ogórkami. Dodatkowo podać w głębokich miseczkach ogórki i cebulkę oraz przyprawy, aby każdy mógł sobie sam doprawić tatara wg własnego gustu .