Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nim mężczyźni w naszej rodzinie więc podaję go przy okazji różnych spotkań rodzinnych.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1165
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13204
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1139
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1165
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13204
Składniki
Polędwicę wołową dokładnie oczyścić z najmniejszych błonek . Przed dwukrotnym zmieleniem - mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować jednakowej wielkości kulki i układać na półmisku. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Posypać słodką papryką. Udekorować pokrojoną cebulką i ogórkami. Dodatkowo podać w głębokich miseczkach ogórki i cebulkę oraz przyprawy, aby każdy mógł sobie sam doprawić tatara wg własnego gustu .