Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowuję go dość często bo wszyscy domownicy go uwielbiają. Ważne by mieć sklep, w którym kupimy zawsze świeżutkie mięso.
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1455
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12266
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1455
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 83
Składniki
Przed dwukrotnym zmieleniem - mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować jednakowej wielkości niewielkie kulki i układać na małych miseczkach ustawionych na dużym, podłużnym półmisku. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Posypać słodką papryką. Udekorować gałązką świeżego koperku, cebulką , ogórkami , marynowanymi grzybkami i pomidorkami koktajlowymi.