Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowuję go dość często bo wszyscy domownicy go uwielbiają. Ważne by mieć sklep, w którym kupimy zawsze świeżutkie mięso.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14357
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31265
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14357
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Składniki
Przed dwukrotnym zmieleniem - mięso mocno schłodzić. Przełożyć do miski, wbić żółtka, dodać przyprawy i dokładnie wyrobić. Zwilżonymi dłońmi formować jednakowej wielkości niewielkie kulki i układać na małych miseczkach ustawionych na dużym, podłużnym półmisku. Przed samym podaniem, w każdej "kulce" mięsa zrobić dołek i wbić żółtko. Posypać słodką papryką. Udekorować gałązką świeżego koperku, cebulką , ogórkami , marynowanymi grzybkami i pomidorkami koktajlowymi.