Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24773
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 76
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
4. Ciasto francuskie rozkładamy.
5. Na środku układamy berlinki.
6. Berlinki smarujemy ketchupem.
7. Wykładamy farsz.
8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
9. Roladę smarujemy białkiem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.