Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
4. Ciasto francuskie rozkładamy.
5. Na środku układamy berlinki.
6. Berlinki smarujemy ketchupem.
7. Wykładamy farsz.
8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
9. Roladę smarujemy białkiem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.