Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 77
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38667
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 342
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 908
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1095
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6303
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 77
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38667
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 342
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 908
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1095
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6303
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
4. Ciasto francuskie rozkładamy.
5. Na środku układamy berlinki.
6. Berlinki smarujemy ketchupem.
7. Wykładamy farsz.
8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
9. Roladę smarujemy białkiem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.