Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 377
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3520
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 135
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 183
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 377
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3520
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 135
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 183
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
4. Ciasto francuskie rozkładamy.
5. Na środku układamy berlinki.
6. Berlinki smarujemy ketchupem.
7. Wykładamy farsz.
8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
9. Roladę smarujemy białkiem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.