Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie wykorzystujemy jako fajne, dekoracyjne przystawki, przekąski. Praktycznie wszystko można zawinąć.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1542
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1299
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1373
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1234
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1542
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1299
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1373
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1234
Składniki
1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki i przyprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do grzybów, chwilę prużymy i studzimy farsz.
4. Ciasto francuskie rozkładamy.
5. Na środku układamy berlinki.
6. Berlinki smarujemy ketchupem.
7. Wykładamy farsz.
8. Boki ciasta kroimy w paseczki i zawijamy roladę paskami na ukos.
9. Roladę smarujemy białkiem.
10. Zapiekamy 15 minut w 180˚C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.