Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dynia! tym razem w formie placuszków bezglutenowych
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 234
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 234
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 84
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Dynię myję, kroję i oczyszczam. Piekę do miękkości /około 30-40 minut/. Studzę. Mieszam z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ze śmietaną. Doprawiam solą, pieprzem i szałwią. Odkładam na bok. Kapustę drobno kroję. Przyprawiam solą, pieprzem, liściem laurowym i zielem angielskim. Duszę do miękkości. Dodaję koper. Studzę. Odstawiam. Groszek odcedzam. Pozostawiam na sicie do ocieknięcia. Bezglutenowy mix i puree dyniowe mieszam dokładnie. Dodaję kapustę i groszek. Mieszam i przyprawiam do smaku. Dodaję trochę wody, do uzyskania średnio-gęstej, ale zwartej konsystencji.
Na patelni rozgrzewam olej. Smażę małe placuszki, do zezłocenia z obu stron. Układam na papierze do pieczenia. Nakładam na każdy łyżeczkę sera twarogowego. Posypuję pieprzem i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.