Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do zup lub przekąska.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 64
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
W rondelku zagotować wodę z masłem i solą. Garnek zdjąć z panika i wsypać mąkę. Wymieszać. Ciasto będzie gęste, przypominające mokry piasek.
Ciasto przełożyć do miski miksera i zacząć miksować na niskich obrotach. Dodać po 1 jajku na raz i zwiększyć obroty miksera.
Dodać ser, cały czas mieszając. Wyłączyć mikser, dodać szynkę i wymieszać ręcznie.
Ciasto przełóż do torebki foliowej z odciętym rogiem.
2 blachy wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na nie ciasto z torebki tworząc niewielkie kulki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do zrumienienia, czyli ok 20 minut.