Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do zup lub przekąska.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 781
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2822
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 939
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14588
Składniki
W rondelku zagotować wodę z masłem i solą. Garnek zdjąć z panika i wsypać mąkę. Wymieszać. Ciasto będzie gęste, przypominające mokry piasek.
Ciasto przełożyć do miski miksera i zacząć miksować na niskich obrotach. Dodać po 1 jajku na raz i zwiększyć obroty miksera.
Dodać ser, cały czas mieszając. Wyłączyć mikser, dodać szynkę i wymieszać ręcznie.
Ciasto przełóż do torebki foliowej z odciętym rogiem.
2 blachy wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj na nie ciasto z torebki tworząc niewielkie kulki.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 °C do zrumienienia, czyli ok 20 minut.