Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna, biała kaszanka zrobiona z kaszy jęczmiennej i pęczaku z dodatkiem usmażonych skwar z podgardla, wątróbek indyczych z cebulą oraz z ostrym sosem z papryczek. Kasze i wywar odmierzano w szklance 250 ml.
Biała kaszanka smażona, podana z warzywną sałatką. Polecam.
Odsłon: 1116
Bardzo smaczna biała kaszanka, zrobiona z kaszy gryczanej prażonej i jęczmien...
Odsłon: 1058
Bardzo smaczna biała kaszanka, 50% kasz + 50% dodatki: wątróbki (50 dag z gęs...
Odsłon: 705
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2744
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 334
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2122
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2588
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2744
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 334
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2122
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2588
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Składniki
Musimy ściśle trzymać się reguły: 2 szklanki wywaru na 1 szklankę kaszy. Sos z ostrych papryczek liczyłem jako 1 szklanka. Wymyte, oczyszczone z błon wątróbki smażymy na gorącym oleju. Gdy wątróbki będą podsmażone dodajemy posolone, po pierzone, pokrojone w kostkę cebule i smażymy do ładnego zaszklenia się cebuli. Usmażone wątróbki studzimy i kroimy w kostkę. W większym garnku przygotowujemy z 11 szklanek wody, 300 ml ostrego sosu, wszystkich suchych przypraw wywar. Do gotującego się wywaru dodajemy skwarki z podgardla, pokrojone wątróbki i usmażoną cebule. W między czasie kilkakrotnie płuczemy w zimnej wodzie obie kasze. Wypłukane kasze dodajemy do gotującego się wywaru. Gotujemy do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60-70 %. Gdy kasze będą na 60-70 % sparzone, kończymy gotowanie i przykrywamy garnek pokrywką na 30 minut. Kasze pod przykryciem dojdą do potrzebnego nam stanu. Studzimy kasze, mieszamy, i po ostudzeniu nadziewamy we wcześniej opłukane i wymoczone jelita wieprzowe w odpowiednich kawałkach. Kaszankę parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 40 minut. Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie i wieszamy na kiju w celu osuszenia. I osuszone wkładamy do lodówki. Smacznego !!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Przekąski
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Przekąski
Kalafior w cieście
marynowane filety z makreli
Makrela marynowana w soku z cytryny i oliwie z dodatkiem świeżego oregano, cz...
Odsłon: 11
Szpinak w cieście francuskim
Jeśli nie wiesz, co przygotować na domówkę z przyjaciółmi lub szybką przekąsk...
Odsłon: 3781