Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko od święta. Idealnie pasuje również na gril.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 824
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Boczek z czosnkiem mielimy na drobnych oczkach. Szynkę i karkówkę mielimy na większych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy i szklankę zimnej wody wyrabiamy i odstawiamy w zimne miejsce na 24 godziny. Jelita moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Mięso nabijamy luźno żeby jelita nie pękły . Przygotowana kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 80 stopni przez 25 minut .