Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko od święta. Idealnie pasuje również na gril.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 802
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12657
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 802
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12657
Składniki
Boczek z czosnkiem mielimy na drobnych oczkach. Szynkę i karkówkę mielimy na większych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy i szklankę zimnej wody wyrabiamy i odstawiamy w zimne miejsce na 24 godziny. Jelita moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Mięso nabijamy luźno żeby jelita nie pękły . Przygotowana kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 80 stopni przez 25 minut .