Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko od święta. Idealnie pasuje również na gril.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418746
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418746
Składniki
Boczek z czosnkiem mielimy na drobnych oczkach. Szynkę i karkówkę mielimy na większych oczkach. Dodajemy wszystkie przyprawy i szklankę zimnej wody wyrabiamy i odstawiamy w zimne miejsce na 24 godziny. Jelita moczymy w zimnej wodzie kilka godzin. Mięso nabijamy luźno żeby jelita nie pękły . Przygotowana kiełbasę parzymy w wodzie o temperaturze 80 stopni przez 25 minut .