Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Zdajemy sobie sprawę, że są tacy, którzy mięsa nie jedzą, a chcieliby choć w symboliczny sposób jeść potrawy serwowane ogółowi. Tutaj na ratunek wychodzą nam substytuty mięsa, czyli soja. Jak już wcześniej wspomnieliśmy, są one równie smaczne, równie podatne na obróbki termiczne, jak mięso. Polecamy wszystkim do wypróbowania. Smak Was zaskoczy.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6021
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1827
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6021
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1827
 
         
         
                Składniki
Cebule kroimy w piórka. Do miski wlewamy sos, olej, piwo, dodajemy miód, cukier palmowy i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Marynatę dodajemy do cebuli. Kiełbaski nacinamy w poprzek, nie za głęboko, by nie popękały podczas pieczenia. Cebulę wraz sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego, układamy kiełbaski i zapiekamy 45-50 min w temperaturze 190°C. Pod koniec na 5-10 min można włączyć termoobieg. Podajemy z ulubionymi dodatkami.