Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy, aromatyczny bigos z cukinii. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Zamiast tradycyjnego bigosu, proponuję bigos z cukinii, aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jeden porcji nie skończysz. Oto najlepsza wersja bigosu, do dzieła.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35658
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1192
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5989
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35658
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1192
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5989
Składniki
Cukinie myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i ścieram na tarce o dużych oczkach. Następnie solę i odstawiam na dziesięć minut. Po tym czasie odciskam sok i przekładam do garnka. Zalewam jedną szklanką wody. 2. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do cukinie. Warzywa gotuję.
3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Dziesięć minut smażę, następnie przekładam do cukinii.
4. Na tej samej patelni, co smażyliśmy pieczarki, smażę kiełbasę, pokrojoną w pół plasterki i również po usmażeniu przekładam do cukinii
5. Gotuję 20 minut, po tym czasie dodaję przecier pomidory i doprawiam chili, ewentualnie solą.
6. Gotowe. 7. Smacznego.