Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy, aromatyczny bigos z cukinii. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Zamiast tradycyjnego bigosu, proponuję bigos z cukinii, aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jeden porcji nie skończysz. Oto najlepsza wersja bigosu, do dzieła.
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 105
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18263
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 554
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1009
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7595
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 105
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18263
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 554
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1009
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7595
Składniki
Cukinie myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i ścieram na tarce o dużych oczkach. Następnie solę i odstawiam na dziesięć minut. Po tym czasie odciskam sok i przekładam do garnka. Zalewam jedną szklanką wody. 2. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do cukinie. Warzywa gotuję.
3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Dziesięć minut smażę, następnie przekładam do cukinii.
4. Na tej samej patelni, co smażyliśmy pieczarki, smażę kiełbasę, pokrojoną w pół plasterki i również po usmażeniu przekładam do cukinii
5. Gotuję 20 minut, po tym czasie dodaję przecier pomidory i doprawiam chili, ewentualnie solą.
6. Gotowe. 7. Smacznego.