Do góry

Przekąski Przepis na:

Bigos z cukinii z pieczarkami

Bigos z cukinii z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1105 Ocena: 13740

Dodano:

Odsłon: 2792

Prawdziwy, aromatyczny bigos z cukinii. W takim wydaniu jeszcze go nie próbowałaś. Zamiast tradycyjnego bigosu, proponuję bigos z cukinii, aromatyczne dodatki podkreślają jego wyjątkowy smak i sprawiają, że na jeden porcji nie skończysz. Oto najlepsza wersja bigosu, do dzieła.

Składniki

  • 1 kg cukinii
  • ½ kg pieczarek
  • 2 marchewki
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1 cebula
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • Szczypta Chili
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bigos z cukinii z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Cukinie myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i ścieram na tarce o dużych oczkach. Następnie solę i odstawiam na dziesięć minut. Po tym czasie odciskam sok i przekładam do garnka. Zalewam jedną szklanką wody.
    2. Marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do cukinie. Warzywa gotuję.

  2. 3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą. Dziesięć minut smażę, następnie przekładam do cukinii.

  3. 4. Na tej samej patelni, co smażyliśmy pieczarki, smażę kiełbasę, pokrojoną w pół plasterki i również po usmażeniu przekładam do cukinii

  4. 5. Gotuję 20 minut, po tym czasie dodaję przecier pomidory i doprawiam chili, ewentualnie solą.

  5. 6. Gotowe.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń