Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos świąteczny ugotowany, przede mną jeszcze pieczenie ciast i wiele innych rzeczy związanych ze świętami. Dużo pracy tylko kto to zje? gości się nie spodziewamy bo rodzinkę daleko mamy, ale może bóg da że ktoś nas odwiedzi.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3428
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2690
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 117
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3428
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 41
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2690
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 117
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 89
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody i dodać mięso oraz kości żeberkowe, gotować do miękkości mięsa.
Następnie wyjąć mięso i oddzielić mięso od kości a indycze pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po mięsie dodać kapustę drobno pokrojoną dodać ziela i liście laurowe, gotować do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest już miękkawa dodać przygotowane mięso i nadal gotować na wolnym ogniu. jak już kapusta i mięso są miękkie dodać majeranek, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą dodać cukier ( jest lepszy smak bigosu ) i dalej gotować.
Pod koniec dodać koncentraty pomidorowe i zagotować.
Dziś mam tak dzień zalatany że podałam bigos do chleba a przy okazji rodzinka spróbowała smaku i byli zachwyceni.