Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos świąteczny ugotowany, przede mną jeszcze pieczenie ciast i wiele innych rzeczy związanych ze świętami. Dużo pracy tylko kto to zje? gości się nie spodziewamy bo rodzinkę daleko mamy, ale może bóg da że ktoś nas odwiedzi.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6095
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1859
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6095
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1859
 
         
         
                Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody i dodać mięso oraz kości żeberkowe, gotować do miękkości mięsa.
Następnie wyjąć mięso i oddzielić mięso od kości a indycze pokroić na mniejsze kawałki. Do wywaru po mięsie dodać kapustę drobno pokrojoną dodać ziela i liście laurowe, gotować do miękkości kapusty.
Gdy kapusta jest już miękkawa dodać przygotowane mięso i nadal gotować na wolnym ogniu. jak już kapusta i mięso są miękkie dodać majeranek, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą dodać cukier ( jest lepszy smak bigosu ) i dalej gotować.
Pod koniec dodać koncentraty pomidorowe i zagotować.
Dziś mam tak dzień zalatany że podałam bigos do chleba a przy okazji rodzinka spróbowała smaku i byli zachwyceni.