Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu a są bardzo smaczne.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1540
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 795
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1540
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 795
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w jednej łyżce ciepłego mleka i szczyptą cukru i odstawić na chwilę w ciepłe miejsce. Bułki namoczyć w mleku, lekko odsączyć i zmiksować. Po czym połączyć z masą ziemniaczaną, jajkiem, drożdżami, bułką tartą wymieszaną z mąką. Przyprawić do smaku i bardzo starannie wyrobić masę. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu polać stopionym masłem. Podawać ze śmietaną lub z borówkami.