Do góry

Przekąski Przepis na:

Bliny z jagodami

Bliny z jagodami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2610 Ocena: 20720

Dodano:

Odsłon: 2611

Dzieci je uwielbiają.

Składniki

  • Mąka pszenna 2 szklanki
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko zsiadłe 2 szklanki
  • Drożdże 2 dag
  • Borówka amerykańska
  • Cukier puder 3 łyżki
  • Cukier waniliowy 1 torebka
  • Olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bliny z jagodami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę przesiać, dodać zsiadłe mleko, jajka, rozkruszone drożdże, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie dodać jagody i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką zgrabne placuszki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń