Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2728
Polecam.
Odsłon: 1282
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2728
Polecam.
Odsłon: 1282
Polecam.
Odsłon: 386
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 502
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zsiadłe mleko, jajka, rozkruszone drożdże, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie dodać jagody i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką zgrabne placuszki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO