Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 66
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 61
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 105
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 70
Propozycja na syte i smaczne danie główne dla wegetarian oraz wielbicieli owo...
Odsłon: 66
Pyszna i kolorowa sałatka pełna smaków. Por karmelizowany z gruszką nadaje sł...
Odsłon: 61
Jesienna rozgrzewająca potrawa.
Odsłon: 105
Czyli pasztecik na kanapki gdzie dynia dodaje kremowości.
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zsiadłe mleko, jajka, rozkruszone drożdże, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Gdy ciasto podrośnie dodać jagody i wymieszać łyżką. Kłaść łyżką zgrabne placuszki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu lekko ostudzić i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym. SMACZNEGO