Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy masz ochotę zrobić wrażenie na gościach, zaserwuj im roladki z omletów z nadzieniem szpinakowym. Doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6613
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326991
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6613
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4537
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326991
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na pianę. Dodaj żółtka, mąkę i przyprawy. Delikatnie wymieszaj.
Usmaż dwa lub 3 cienkie omlety (w zależności od tego, jaka jest średnica twojej patelni), smarując wcześniej patelnię niedużą ilością masła. Na drugiej łyżce masła podsmaż szpinak, dodaj do niego ser i też trochę przypraw. Na samym końcu dodaj śmietankę.
Posmaruj omlet masą i zawiń w rulon. Potem pokrój na małe roladki. Smacznego!