Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu, niesamowicie pożywne i bardzo smaczne placki z cukinią, cebulką i pietruszką.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 205
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2532
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 204
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 225
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 205
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2532
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 204
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 225
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, wraz ze skórką ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odstawiamy na 10 minut i dokładnie odsądzamy z wody którą wypuści. Następnie dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowaną natkę pietruszki, jajko, śmietanę, mąkę oraz sól i pieprz. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem nakładając ciasto i formując placuszki. Ok 3-4 minuty z każdej ze stron do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym bądź też jogurtem.