Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu, niesamowicie pożywne i bardzo smaczne placki z cukinią, cebulką i pietruszką.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8631
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Składniki
Cukinie dokładnie myjemy, odcinamy końcówki, wraz ze skórką ścieramy na tarce na grubych oczkach. Odstawiamy na 10 minut i dokładnie odsądzamy z wody którą wypuści. Następnie dodajemy pokrojoną cebulkę w kostkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, poszatkowaną natkę pietruszki, jajko, śmietanę, mąkę oraz sól i pieprz. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem nakładając ciasto i formując placuszki. Ok 3-4 minuty z każdej ze stron do zarumienienia. Podajemy z sosem czosnkowym bądź też jogurtem.