Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzyłam na blogu O pietruszka. Wydał mi się na tyle interesujący, że szybko postanowiłam przygotować bób właśnie w ten sposób. Okazało się, że tak podany bób smakuje wybornie. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest lepszy od tradycyjnie przygotowywanego bobu z bułką tartą. Spróbujcie, zakochacie się w tym smaku.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 272
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 44
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 26711
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 272
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 44
Składniki
W pierwszej kolejności gotujemy bób. O tym jak to zrobić piszę w tym przepisie: http://katalogsmakow.blogspot.com/2018/06/saatka-z-bobem-suszonymi-pomidorami-i.html Następnie przygotowujemy sos vinegrette z koperkiem. W garnuszku mieszamy oliwę, sok cytrynowy oraz cukier. W momencie, gdy składniki się połączą dodajemy odrobinę soli i pieprzu, posiekany koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego, dość gęstego sosu. Przygotowanym sosem zalewamy bób. Całość delikatnie mieszamy. Smacznego.