Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wypatrzyłam na blogu O pietruszka. Wydał mi się na tyle interesujący, że szybko postanowiłam przygotować bób właśnie w ten sposób. Okazało się, że tak podany bób smakuje wybornie. Zaryzykuję stwierdzenie, że jest lepszy od tradycyjnie przygotowywanego bobu z bułką tartą. Spróbujcie, zakochacie się w tym smaku.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19856
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242957
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19856
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 494
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6902
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242957
Składniki
W pierwszej kolejności gotujemy bób. O tym jak to zrobić piszę w tym przepisie: http://katalogsmakow.blogspot.com/2018/06/saatka-z-bobem-suszonymi-pomidorami-i.html Następnie przygotowujemy sos vinegrette z koperkiem. W garnuszku mieszamy oliwę, sok cytrynowy oraz cukier. W momencie, gdy składniki się połączą dodajemy odrobinę soli i pieprzu, posiekany koperek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy do momentu uzyskania jednolitego, dość gęstego sosu. Przygotowanym sosem zalewamy bób. Całość delikatnie mieszamy. Smacznego.