Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2716
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 707
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 61
Składniki
Na oliwie w niewielkim garnku , na małym ogniu, zrumieniłam drobno posiekaną cebulę. Gdy się lekko przyrumieni dodałam pokrojone w plasterki ząbki czosnku i plasterki chili. W miedzy czasie sparzyłam pomidory, obrałam je ze skórki i pokroiłam w kostkę. Gdy czosnek zacznie pachnieć, dodałam pokrojone pomidory i zwiększyłam ogień. W parę minut powinny zacząć się lekko rozpadać. Na koniec dodałam bób z puszki wraz z zalewą i kumin. Gdy bób się pogotuje parę minut, część rozgniotłam widelcem aby sos stał się bardziej gesty.
Wyłączyłam ogień, dodałam sól do smaku, pokrojona nać kolendry i sok z lemonki. Bób najbardziej smakuje podany w chlebkach pita, bądź nabierany chlebkiem z miseczki. Smacznego :)