Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21633
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21633
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Na oliwie w niewielkim garnku , na małym ogniu, zrumieniłam drobno posiekaną cebulę. Gdy się lekko przyrumieni dodałam pokrojone w plasterki ząbki czosnku i plasterki chili. W miedzy czasie sparzyłam pomidory, obrałam je ze skórki i pokroiłam w kostkę. Gdy czosnek zacznie pachnieć, dodałam pokrojone pomidory i zwiększyłam ogień. W parę minut powinny zacząć się lekko rozpadać. Na koniec dodałam bób z puszki wraz z zalewą i kumin. Gdy bób się pogotuje parę minut, część rozgniotłam widelcem aby sos stał się bardziej gesty.
Wyłączyłam ogień, dodałam sól do smaku, pokrojona nać kolendry i sok z lemonki. Bób najbardziej smakuje podany w chlebkach pita, bądź nabierany chlebkiem z miseczki. Smacznego :)