Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w trakcie, więc dziś polecam wam przepis z mego dzieciństwa na bób zasmażany w śmietanie. Dla mnie najlepszy i najprostszy. Uwielbiany przez nas zielony i mięciutki oblany pyszną śmietaną.
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105480
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 37
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105480
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 97
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4554
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 37
Składniki
Bób płuczemy pod bieżącą woda.
Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu bób odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Lekko przestudzony bób obieramy ze skórki.
Śmietanę podgrzewamy na patelni od razu doprawiając pieprzem i solą.
Do smażącej się śmietany dodajemy obrany bób. Lekko mieszamy i zasmażamy razem ze śmietaną około 2 minuty.
Gorący bób przekładamy na talerz i obsypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
;-D