Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w trakcie, więc dziś polecam wam przepis z mego dzieciństwa na bób zasmażany w śmietanie. Dla mnie najlepszy i najprostszy. Uwielbiany przez nas zielony i mięciutki oblany pyszną śmietaną.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Bób płuczemy pod bieżącą woda.
Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu bób odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Lekko przestudzony bób obieramy ze skórki.
Śmietanę podgrzewamy na patelni od razu doprawiając pieprzem i solą.
Do smażącej się śmietany dodajemy obrany bób. Lekko mieszamy i zasmażamy razem ze śmietaną około 2 minuty.
Gorący bób przekładamy na talerz i obsypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
;-D