Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na bób w trakcie, więc dziś polecam wam przepis z mego dzieciństwa na bób zasmażany w śmietanie. Dla mnie najlepszy i najprostszy. Uwielbiany przez nas zielony i mięciutki oblany pyszną śmietaną.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6218
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6218
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9129
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8741
Składniki
Bób płuczemy pod bieżącą woda.
Wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
Po ugotowaniu bób odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Lekko przestudzony bób obieramy ze skórki.
Śmietanę podgrzewamy na patelni od razu doprawiając pieprzem i solą.
Do smażącej się śmietany dodajemy obrany bób. Lekko mieszamy i zasmażamy razem ze śmietaną około 2 minuty.
Gorący bób przekładamy na talerz i obsypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Smacznego !!!
;-D