Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na co dzień i każdą okazję.
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 233
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 116
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 233
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 116
Składniki
Umyty boczek natrzec solą czosnkiem (świeżym, drobno posiekanym lub granulowanym), majerankiem. Zawinąc w ściereczkę i włożyc do lodówki na ok. 3 doby.
Boczek obłożyc cebulą pokrojoną w plastry, podlac wodą. Piec ok. 1 godziny w temp. ok. 180 stopni. Smakuje na gorąco i na zimno z chrzanem i pieczywem. Smacznego.