Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 73
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 32
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 73
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 32
Składniki
Boczek włożyć do dużej miski posypać solą,majerankiem,pieprzem, paprykami,natrzeć zmiażdżonym czosnkiem ,polać olejem porządnie wetrzeć przyprawy, na wierzch pokroić cebulę położyć 3-4 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.Przykryć i odstawić na kilka godzin u mnie stał na balkonie całą noc.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni,włożyć boczek w naczyniu żaroodpornym lub w żeliwnym rondlu i piec ok 1 godz.