Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 652
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 652
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2811
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14556
Składniki
Boczek włożyć do dużej miski posypać solą,majerankiem,pieprzem, paprykami,natrzeć zmiażdżonym czosnkiem ,polać olejem porządnie wetrzeć przyprawy, na wierzch pokroić cebulę położyć 3-4 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego.Przykryć i odstawić na kilka godzin u mnie stał na balkonie całą noc.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni,włożyć boczek w naczyniu żaroodpornym lub w żeliwnym rondlu i piec ok 1 godz.