Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na taki boczek zaczerpnęłam z kuchni polskiej,sprawdziłam jak smakuje ,a smakuje świetnie.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1419
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 43
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1091
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 457
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1419
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 43
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1091
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 457
Składniki
zaprawa do boczku czosnek i cebulę posiekać drobno,dodać resztę przypraw,miód i olej,dokładnie wymieszać i natrzeć zaprawą boczek i odstawić najlepiej na noc do lodówki
schłodzony boczek włożyć do blaszki,podlać 3 łyżkami wody i wstawic do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,w czasie pieczenia obrócić boczek i polać wytworzonym sosem,piec do miekkości
po upieczeniu wyjąć boczek z blaszki,wystudzić,zawinąć w folię aluminiową i dobrze schłodzić
boczek podawać pokrojony w cienkie plastry z pikantną sałatką,chrzanem lub marynatami