Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na taki boczek zaczerpnęłam z kuchni polskiej,sprawdziłam jak smakuje ,a smakuje świetnie.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 748
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 802
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 748
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1279
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 802
Składniki
zaprawa do boczku czosnek i cebulę posiekać drobno,dodać resztę przypraw,miód i olej,dokładnie wymieszać i natrzeć zaprawą boczek i odstawić najlepiej na noc do lodówki
schłodzony boczek włożyć do blaszki,podlać 3 łyżkami wody i wstawic do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,w czasie pieczenia obrócić boczek i polać wytworzonym sosem,piec do miekkości
po upieczeniu wyjąć boczek z blaszki,wystudzić,zawinąć w folię aluminiową i dobrze schłodzić
boczek podawać pokrojony w cienkie plastry z pikantną sałatką,chrzanem lub marynatami