Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na taki boczek zaczerpnęłam z kuchni polskiej,sprawdziłam jak smakuje ,a smakuje świetnie.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37357
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
zaprawa do boczku czosnek i cebulę posiekać drobno,dodać resztę przypraw,miód i olej,dokładnie wymieszać i natrzeć zaprawą boczek i odstawić najlepiej na noc do lodówki
schłodzony boczek włożyć do blaszki,podlać 3 łyżkami wody i wstawic do piekarnika nagrzanego do 140 stopni,w czasie pieczenia obrócić boczek i polać wytworzonym sosem,piec do miekkości
po upieczeniu wyjąć boczek z blaszki,wystudzić,zawinąć w folię aluminiową i dobrze schłodzić
boczek podawać pokrojony w cienkie plastry z pikantną sałatką,chrzanem lub marynatami