Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty.
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 556
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1174
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 264
Sos warzywny do makaronu to pyszna i kolorowa kompozycja, która idealnie łącz...
Odsłon: 556
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 1174
Proste danie z niewielu składników, ale tak smaczne, że trudno nie poprosić o...
Odsłon: 264
Składniki
Zioła i przyprawy mieszamy w misce, liście laurowe rozdrabniamy. Zalewamy olejem tak, aby uzyskać gęstą masę. Boczek nacieramy przygotowaną marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Po tym czasie boczek przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170-180 stopni przez 60-70 minut. Upieczony i ostudzony boczek wstawiamy na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można go pokroić.