Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis dostałam od teściowej. Dobry jest na różne okazje jako przekąska. Można go modyfikować według swojego uznania, ale ze względu na maggy radzę uważać, gdyż można przesadzić z doprawianiem.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1465
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1373
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Boczek umyć i osuszyć. Jeśli chcemy wzbogaconą wersję boczku to teraz możemy przyprawy wsmarować w boczek: pieprz, odrobina papryki słodkiej i przyprawy prowansalskie. Dno brytfanny wysmarować smalcem i włożyć boczek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i lekko rumienimy z obu stron po czym zalewamy rozcieńczoną maggy i pieczemy pod przykryciem ok. 1 godz. Po upieczeniu z boczka ściągamy skórę uważając by się nie poparzyć. (skóra lepiej się ściąga, gdy boczek jest jeszcze ciepły). Następnie boczek układam na półmisku i zalewam wywarem z pieczenia. Zostawiamy do ostygnięcia po czym dajemy do lodówki by nam wywar stężał a na wierzchu utworzy się warstwa smalcu. Co do galaretki to oczywiście mi nie zawsze ona wychodzi :) Podawać z białym pieczywem. Smacznego