Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-10-2022
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofolgować, bo nic nie może równać się z wędliną własnej roboty. Zapraszam na aromatyczny, kruchy boczek w nutą piwnej goryczki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3074
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Musztardę i cząber połączyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszać. Boczek natrzeć solą i pieprzem oraz przygotowaną marynatą. Odstawić na noc do lodówki. Następnie wyłożyć boczek do naczynia żaroodpornego (lub brytfanny), polać szklanką piwa, przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 210stopni. Po 15 min zmniejszyć temperaturę do 180 stopni, piec 40-50min. Po tym czasie zdjąć przykrycie i piec boczek do zarumienienia, około 15 minut. Upieczony i ostudzony boczek wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby zastygł. Po tym czasie można pokroić.