Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zrobić w domu swoje mięsa czy wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony to jedno z moich ulubionych mięs. Do tego pajda chleba no najlepiej gdyby to był domowy, dużo musztardy czy ćwikły z chrzanem i czegóż chcieć więcej. Domowe zawsze najlepsze i tyle.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 594
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 871
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 539
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 594
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 871
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i oprószyć dość mocno przyprawami. Na płacie boczku rozłożyć plastry salami ( jeśli mamy salami cienką należy użyć więcej plasterków ) i posikane plastry cebuli. Boczek zwinąć w roladę i za pomocą sznurka wędliniarskiego zawiązać aby rolada nam się nie rozwinęła. Z wierzchu posypać roladę solą i majerankiem i odstawić ją na godzinę. Po tym czasie położyć roladę na dnie naczynia żaroodpornego ( użyłam pokrywki ) wysmarowanym masłem. Naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zgaszenia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika piec boczek przez godzinę. Potem boczek wyjąć, wystudzić, odciąć sznurek wędliniarski i pokroić boczek w plastry.