Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak zrobić w domu swoje mięsa czy wędliny. Mamy zawsze pewność co jemy i możemy doprawiać jak tylko nam się zamarzy. Boczek pieczony to jedno z moich ulubionych mięs. Do tego pajda chleba no najlepiej gdyby to był domowy, dużo musztardy czy ćwikły z chrzanem i czegóż chcieć więcej. Domowe zawsze najlepsze i tyle.
Boczek umyć, osuszyć i oprószyć dość mocno przyprawami. Na płacie boczku rozłożyć plastry salami ( jeśli mamy salami cienką należy użyć więcej plasterków ) i posikane plastry cebuli. Boczek zwinąć w roladę i za pomocą sznurka wędliniarskiego zawiązać aby rolada nam się nie rozwinęła. Z wierzchu posypać roladę solą i majerankiem i odstawić ją na godzinę. Po tym czasie położyć roladę na dnie naczynia żaroodpornego ( użyłam pokrywki ) wysmarowanym masłem. Naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zgaszenia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika piec boczek przez godzinę. Potem boczek wyjąć, wystudzić, odciąć sznurek wędliniarski i pokroić boczek w plastry.
Soczysta i aromatyczna karkówka pieczona w rękawie, Idealna na gorąco lub na...
Odsłon: 2710
Soczysta, krucha, aromatyczna szynka pieczona w rękawie, którą można podać na...
Odsłon: 27249
Aromatyczny karczek, wyjątkowo prosty w przygotowaniu. Pieczony w rękawie poz...
Odsłon: 4149
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 29
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 65
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 29
Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi kurczaka z żurawiną. Zdr...
Odsłon: 65
Składniki
Boczek umyć, osuszyć i oprószyć dość mocno przyprawami. Na płacie boczku rozłożyć plastry salami ( jeśli mamy salami cienką należy użyć więcej plasterków ) i posikane plastry cebuli. Boczek zwinąć w roladę i za pomocą sznurka wędliniarskiego zawiązać aby rolada nam się nie rozwinęła. Z wierzchu posypać roladę solą i majerankiem i odstawić ją na godzinę. Po tym czasie położyć roladę na dnie naczynia żaroodpornego ( użyłam pokrywki ) wysmarowanym masłem. Naczynie z boczkiem wstawić do piekarnika, nastawić temperaturę na 180 stopni i od momentu zgaszenia lampki oznaczającej nagrzanie piekarnika piec boczek przez godzinę. Potem boczek wyjąć, wystudzić, odciąć sznurek wędliniarski i pokroić boczek w plastry.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Paluchy czosnkowe
Paluchy czosnkowe to świetna przekąska. Dobrze smakują na ciepło, ale też na...
Odsłon: 91
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 106