Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniak jest grzybem o wysokich walorach konsumpcyjnych. Oprócz walorów smakowych boczniak jest bogaty w witaminy z grupy B, zawiera witaminy PP, związki mineralne, ponadto wykryto obecność B-D glukanu, substancji, która działa przeciwnowotworowo i kwas foliowy oraz enzymy obniżające poziom cholesterolu we krwi.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13088
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4478
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13088
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3603
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4478
Składniki
Oddzieliłem trzony od kapeluszy. Kapelusze po umyciu włożyłem na rozgrzane masło i podsmażyłem. Wyjąłem grzyby i na tym samym tłuszczu obsmażyłem do szklistości bardzo drobno posiekaną cebule i czosnek. Połączyłem cebulę z grzybami i szklanką rosołu, posoliłem, doprawiłem pieprzem. Dusiłem na wolnym ogniu. Gdy grzyby zrobiły się prawie miękkie wlałem wino, a na koniec duszenia dodałem śmietanę z mąką i posiekaną natką pietruszki. Zagotowałem i doprawiłem do smaku. Podałem z bagietką.