Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mogą być do obiadu jak również przekąską do grillowanych potraw. Sprawdzą się w obu wersjach,lekko słodko-winny smak,zapach anyżu i goździków sprawiaja,że smakują wybornie. Serdecznie polecam:)
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 185
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 58
Składniki
Przygotować zalewę. Dodać wszystkie składniki,liście,zlele,goździki,anyż ,imbir,ocet,wode i zagotować.Dodać cukier ,trzeba próbować wg.własnego smaku oraz dodać sól. Wrzuić cebulkę pokrojoną w piórka i zagotowac 2 min. Grzyby pokroic na mniejsze części,dać na patelnię ,dodać masło,opcjonlanie (,ja na drugi raz zrobie bez tłuszczu ),podlać wodą i dusic 10 min.do odparowania wody.
Boczniaki wrzucić do zalewy i zagotować. Gorące wkładać do słoików,zakręcić i odwrócic słoiki do góry dnem. Z tej ilości wyszły mi dwa pół litrowe słoiki.
Smacznego życzę!