Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczniaki w panierce czosnkowo-owsianej:)

Boczniaki w panierce czosnkowo-owsianej:)

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17894

Dodano:

Odsłon: 898

Boczniaki grzyby pyszne i zdrowe.Tym razem polecam Wam w owsianej panierce otulone jajkiem roztrzepanym z suszonym czosnkiem niedzwiedzim.Aromat smażonych grzybów roznosił isę w całym domu, Chrupiąca owsiana panierka świetnie się komponuje z boczniakami. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • 250 g boczniaki
  • 2 jajka
  • 1 kopiata łyżka suszonego czosnku niedzwiedziego
  • szczypta soli i peprzu
  • 2-3 łyżki mleka
  • tłuszcz do smażenia
  • płatki owsiane 4 łyżki
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczniaki w panierce czosnkowo-owsianej:)

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać z solą ,mlekiem i czosnkiem niedżwiedzim i pieprzem.
    Boczniaki obtoczyć w jajkach ,potem w płatkach owsianych.
    Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 26 czerwca Fantastyczny pomysł z tymi płatkami! Super przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 czerwca Chrupiąca panierka i aromatyczny czosnek - w takim wydaniu boczniaki muszą smakować obłędnie:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SlodkoSlodka83 25 czerwca Kocham czosnek, to coś dla mnie, świetne danie :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 czerwca Skąd ja to znam ;) Super propozycja i czasem coś podobnego udaje nam się popełnić, pycha :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 23 czerwca Ale aromatyczne i zdrowe pyszności! Czyżby nowa hodowla dawała już frukta? Odpowiedzi: 4 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń