Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .
Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./
Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .
Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.
Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1789
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 170
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32539
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3580
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1789
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 170
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32539
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3580
Składniki
Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./
Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .
Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.
Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 537
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 653