Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1710
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1503
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1737
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1710
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1503
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1480
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1737
Składniki
Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./
Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .
Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.
Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .