Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wjątkowo smaczne lecz dość pracochłonne .
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Składniki
Umyte i oczyszczone z błon mięso pokroić w słupki i obrumienić na tłuszczu, podsypać mąką i jeszcze chwilę smażyć. / Smażymy w garnku w którym później będzie się gotowała potrawa./
Następnie podlewamy wodą idusimy pod przykryciem aż mięso będzie miękkie .
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy , dodając pod koniec pokrojone pieczarki i paprykę Jeszcze chwilę dusimy i dodajemy do garnka z mięsem .
Ogórki kiszone kroimy w słupki i również dodajemy do mięsa . Wszystko dusimy do miękkości.
Przyprawiamy solą pieprzem , ostrą papryką .Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy śmietaną .
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi ,kładzionymi i warzywami .Danie to można traktować jako przystawkę i wówczas uzupełniamy je pieczywem .