Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnęłam z mojego ulubionego francuskiego portalu z przepisami, jest nieco inna w smaku, gruszki dodają jej cudownej słodyczy.... :)
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 71
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 62
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 93
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 71
Składniki
Brokuły i gruszki (bez skórki) gotujemy na parze, Po czym miksujemy wszystko, dolewamy wody, która została nam z gotowania na parze i uzupełniamy bulionem do gęstości jaką lubimy najbardziej. Zupę stawiamy na ogniu, gotujemy trochę i doprawiamy pieprzem i solą. Zapewniam, że jest przepyszna i ma nieco inny smak niż zwykła brokułowa :)
Zupę podajemy z grzankami zrobionymi z bagietki i posmarowanymi serem pleśniowym lazur :) PS: Mój mąż nie lubi tego sera, więc ja po prostu podaję zupę ze zwykłymi grzankami. Marzec 2010r.