Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnęłam z mojego ulubionego francuskiego portalu z przepisami, jest nieco inna w smaku, gruszki dodają jej cudownej słodyczy.... :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6315
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1954
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6315
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1954
 
         
         
                Składniki
Brokuły i gruszki (bez skórki) gotujemy na parze, Po czym miksujemy wszystko, dolewamy wody, która została nam z gotowania na parze i uzupełniamy bulionem do gęstości jaką lubimy najbardziej. Zupę stawiamy na ogniu, gotujemy trochę i doprawiamy pieprzem i solą. Zapewniam, że jest przepyszna i ma nieco inny smak niż zwykła brokułowa :)
Zupę podajemy z grzankami zrobionymi z bagietki i posmarowanymi serem pleśniowym lazur :) PS: Mój mąż nie lubi tego sera, więc ja po prostu podaję zupę ze zwykłymi grzankami. Marzec 2010r.