Do góry

Przekąski Przepis na:

Brokuły z prażonymi migdałami

Brokuły z prażonymi migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 376

Szybka, smaczna i niskokaloryczna przystawka. Podana na zimno smakuje fantastycznie.

Składniki

  • 1 brokuł o wadze ok 500g (można użyć mrożonego)
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
  • 1/3 kostki sera kanapkowo- sałatkowegp
  • 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego
  • garść płatków migdałowych
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brokuły z prażonymi migdałami

Przygotowanie

  1. Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej, wrzącej wodzie.

  2. Ugotowany brokuł odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby zachował swój żywo zielony kolor. Odstawiamy do dokładnego odcedzenia. To ważne, ponieważ nie chcemy aby później brokuł podszedł wodą kiedy położymy go na stole ;)

  3. Na suchą i rozgrzaną patelnię wrzucamy płatki migdałowe i chwilę je prażymy do lekkiego zarumienienia.

  4. Ser kroimy w drobną kostkę. Jogurt łączymy z czosnkiem i dokładnie mieszamy.

  5. Brokuł wykładamy na naczynie, w którym będziemy go serwować i polewamy jogurtem, posypujemy pokrojonym serem i płatkami migdałowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń