Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i niskokaloryczna przystawka. Podana na zimno smakuje fantastycznie.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28842
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2195
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 28842
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2195
Składniki
Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowany brokuł odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby zachował swój żywo zielony kolor. Odstawiamy do dokładnego odcedzenia. To ważne, ponieważ nie chcemy aby później brokuł podszedł wodą kiedy położymy go na stole ;)
Na suchą i rozgrzaną patelnię wrzucamy płatki migdałowe i chwilę je prażymy do lekkiego zarumienienia.
Ser kroimy w drobną kostkę. Jogurt łączymy z czosnkiem i dokładnie mieszamy.
Brokuł wykładamy na naczynie, w którym będziemy go serwować i polewamy jogurtem, posypujemy pokrojonym serem i płatkami migdałowymi.