Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i niskokaloryczna przystawka. Podana na zimno smakuje fantastycznie.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1022
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 924
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4244
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1022
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 924
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4244
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 90
Składniki
Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowany brokuł odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby zachował swój żywo zielony kolor. Odstawiamy do dokładnego odcedzenia. To ważne, ponieważ nie chcemy aby później brokuł podszedł wodą kiedy położymy go na stole ;)
Na suchą i rozgrzaną patelnię wrzucamy płatki migdałowe i chwilę je prażymy do lekkiego zarumienienia.
Ser kroimy w drobną kostkę. Jogurt łączymy z czosnkiem i dokładnie mieszamy.
Brokuł wykładamy na naczynie, w którym będziemy go serwować i polewamy jogurtem, posypujemy pokrojonym serem i płatkami migdałowymi.