Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, smaczna i niskokaloryczna przystawka. Podana na zimno smakuje fantastycznie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1303
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1303
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1087
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej, wrzącej wodzie.
Ugotowany brokuł odcedzamy i przelewamy zimną wodą, aby zachował swój żywo zielony kolor. Odstawiamy do dokładnego odcedzenia. To ważne, ponieważ nie chcemy aby później brokuł podszedł wodą kiedy położymy go na stole ;)
Na suchą i rozgrzaną patelnię wrzucamy płatki migdałowe i chwilę je prażymy do lekkiego zarumienienia.
Ser kroimy w drobną kostkę. Jogurt łączymy z czosnkiem i dokładnie mieszamy.
Brokuł wykładamy na naczynie, w którym będziemy go serwować i polewamy jogurtem, posypujemy pokrojonym serem i płatkami migdałowymi.