Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietnie smakuja jako samodzielne danie np na kolacje ale i jako dodatek do obiadu do steka i ryzu, podaje mala ilosc skladnikow bo ja gotuje dla 2 osob, ilosc ktora teraz uzylam byla na dwa male indywidualne kokotki zaroodporne,
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Składniki
brokuly gotujemy okolo 10 min, jesli mamy mozliwosc zrobmy to na parze, zachowaja pelnie smaku i koloru,
w osobnym garku gotujemy mleko z maslem rogniecionym czosnkiem, sola i piepszem dorzucamy make mieszamy by powstal jednolity sos,
brokyly przekladamy do zaroodpornych kokotkow, albo do jenego duzego naczynia, posypujemy serem i zalewamy sosem,
jesli mamy skladniki gorace i odrazu wkladamy do pieca wystarczy zapiekac okolo 15 min, jesli bylo przygotowane wczesniej i jest zimne zapiekamy okolo pol godzinny az sie zarumienia lekko w teperaturze 180 stopni