Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :)
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 43226
Gęś nadziewana kaszą i grzybami, podana z aromatycznym sosem na bazie czerwon...
Odsłon: 2059
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 227
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4888
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki...
Odsłon: 227
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4888
Składniki
Kaczka : Pokroiłem piersi kaczki na kawałki około 2,5 cm po oddzieleniu skórki , którą wytopiłem w piekarniku w temp. 160 stopni C na blaszce , aż skóra zrobiła się na przypominające chrupiące chipsy. Wlałem do miseczki wyciśnięty sok z pomarańczy zmieszany z miodem , octem , sosem sojowym , przyprawą 5 smaków , solą i pieprzem . Przelałem do garnuszka i gotowałem 4 minuty. Ostudziłem , zalałem kawałki kaczki i marynowałem w lodówce godzinę. Sos : Pokroiłem ananas i papryczkę na kawałki . Wycisnąłem sok z pomarańczy wlałem do garnka , dodałem cukier i zagotowałem , aż powstał syrop. Ostudziłem. Nadziałem kawałki kaczki i chrupiącą skórkę na drewniane szpadki i ułożyłem na blaszce , na której smażyły się skórki. W piekarniku nagrzanym do 210 stopni C piekłem ok. 20 minut , obracałem , smarując marynatą , aby skórka była chrupiąca. Podałem z gorące z zimnym sosem ananasowym. Przybrałem liśćmi świeżej mięty. PS : alternatywa dla polskiej kaczki nadziewanej jabłkami
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kimbab
Przekąski
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Przekąski
Jajka faszerowane szpinakiem i burakami
Przekąski
Jajka faszerowane pieczarkami i papryką
Kimbab
Przedstawiam przepis na kimbab, czyli ryż zawinięty w algi kim lub nori z dod...
Odsłon: 50
Jajka Faszerowane na Wielkanoc 6 pomysłów
Kochasz jajka? W takim razie pokochasz te 6 Przepysznych Sposobów na Wielkano...
Odsłon: 1491