Do góry

Przekąski Przepis na:

Brukselka w mundurku

Brukselka w mundurku

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4969

Dodano:

Odsłon: 2338

Bardzo fajny dodatek do mięsa, albo można wykorzystać jako przekąskę

Składniki

  • ½ kg brukselki
  • 1 ½ szk. mąki pszennej
  • 2 jajka
  • Sól
  • Niepełna szk. mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Cukier
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru.

  2. 2. Do miski wsypujemy mąkę.

  3. 3. Wbijamy jajka.

  4. 4. Dodajemy proszek oraz sól.

  5. 5. Wlewamy mleko.

  6. 6. Wyrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek.

  7. 7. Ugotowane brukselki obtaczamy w cieście.

  8. 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  9. 9. Przekąska gotowa.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 kwietnia Pyszności, brukselkę uwielbiam :) Taki talerz znika jako danie główne, nie potrzeba mięcha ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń