Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny dodatek do mięsa, albo można wykorzystać jako przekąskę
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 627
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112955
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 294
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 627
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 518
Składniki
1. Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru.
2. Do miski wsypujemy mąkę.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy proszek oraz sól.
5. Wlewamy mleko.
6. Wyrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek.
7. Ugotowane brukselki obtaczamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Przekąska gotowa. 10. Smacznego.