Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajny dodatek do mięsa, albo można wykorzystać jako przekąskę
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 578
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1073
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 360
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 578
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1073
Składniki
1. Brukselkę obieramy z wierzchnich liści, gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny cukru.
2. Do miski wsypujemy mąkę.
3. Wbijamy jajka.
4. Dodajemy proszek oraz sól.
5. Wlewamy mleko.
6. Wyrabiamy ciasto tak żeby nie było grudek.
7. Ugotowane brukselki obtaczamy w cieście.
8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
9. Przekąska gotowa. 10. Smacznego.