Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna Włoska przekąska, jest to grzanka z pieczywa posmarowanego oliwą i roztartym czosnkiem podawana z mieszaniną pokrojonych pomidorów, bazyli i cebuli.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Bagietkę pokroić na kromki natrzeć czosnkiem i skropić oliwą. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki, pokroić w kostkę i odsączyć z soku, dodać pokrojoną cebulę i bazylię. Ułożyć na bagietkę, na wierzch pokrojony ser.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać około 5 -10 minut w temperaturze 180 st. Posypać solą i pieprzem.