Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-11-2020
Pyszna, chrupiąca i szybka w przygotowaniu przekąska, która niesie ze sobą cudowną grę smaków i aromatów. Możemy serwować ją jako przystawkę, samodzielne danie lub jako dodatek do zupy.
Orzeszki pinii prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Listki bazylii i oregano przekładamy do rozdrabniacza dodając uprażone orzeszki piniowe, posiekany ząbek czosnku i połowę oliwy z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka sekund. Następnie, cały czas miksując, dodajemy starty parmezan i dolewamy powoli pozostałą część oliwy. Na koniec pesto doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Grzanki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia*, smarujemy je pesto i układamy na nich plasterki rolady z koziego sera oraz mini pomidorki koktajlowe. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 5 minut (do momentu roztopienia sera). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je świeżymi listkami oregano i gotowe! :)
* Jeśli samodzielnie przygotowujemy grzanki to najpierw skropmy kawałki pieczywa oliwą i podpieczmy je w piekarniku, aby nabrały chrupkości, a następnie postępujmy jak w przepisie.
Życzę smacznego! :)
Pyszna, zdrowa przystawka bądź wspaniała opcja na kolację.
Odsłon: 35288
Tak bardzo chcę już wiosny. Więc chociaż żegnam zimę...w kuchni. Dzisiaj coś...
Odsłon: 3143
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 136
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 23
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Składniki
Orzeszki pinii prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Listki bazylii i oregano przekładamy do rozdrabniacza dodając uprażone orzeszki piniowe, posiekany ząbek czosnku i połowę oliwy z oliwek. Wszystkie składniki miksujemy przez kilka sekund. Następnie, cały czas miksując, dodajemy starty parmezan i dolewamy powoli pozostałą część oliwy. Na koniec pesto doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Grzanki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia*, smarujemy je pesto i układamy na nich plasterki rolady z koziego sera oraz mini pomidorki koktajlowe. Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 5 minut (do momentu roztopienia sera). Po wyjęciu z piekarnika posypujemy je świeżymi listkami oregano i gotowe! :)
* Jeśli samodzielnie przygotowujemy grzanki to najpierw skropmy kawałki pieczywa oliwą i podpieczmy je w piekarniku, aby nabrały chrupkości, a następnie postępujmy jak w przepisie.
Życzę smacznego! :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Kalmary z grilla
Przekąski
Warzywno - grzybowe pierożki
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim. Szybka i prosta przekąska
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Kalmary z grilla
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 20
Warzywno - grzybowe pierożki
Moje pierogi warzywno - grzybowe, postanowiłam przygotować dla moich przyjaci...
Odsłon: 58