Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska, lekka przekąska. Bardzo proste, niedrogie i szybkie. Świetny podkład na imprezy, przyjęcia. :)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 304
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1505
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 304
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1505
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8939
Składniki
-Nastawić piekarnik na 180 stopni. Bagietkę pokroić w poprzek, aby otrzymać dość szerokie kółka.
-Koncentrat pomidorowy rozrobić z łyżką oliwy, dodać bazylię i pieprz. Powinniśmy otrzymać gęsty sos. Jeśli nie mamy koncentratu, zrobić podobnie lecz na jej miejscu ketchup.
-Pokroić w kostkę pomidory, obrać i pokroić cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę bądź drobno posiekać. Na patelni z niewielką ilością oliwy, usmażyć cebulę aż się zeszkli.
-Bagietki posmarować sosem, dodać usmażoną cebulę, zmiażdżony czosnek, na wierzchu przykryć pomidorami. Włożyć do piekarnika. Bruschetta winna być chrupiąca niczym grzanka w związku z czym pieczemy około 8-10 minut. Po upieczeniu i przed podaniem, świetnie smakuje polana dodatkową oliwą.