Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoska, lekka przekąska. Bardzo proste, niedrogie i szybkie. Świetny podkład na imprezy, przyjęcia. :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 171
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 171
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
-Nastawić piekarnik na 180 stopni. Bagietkę pokroić w poprzek, aby otrzymać dość szerokie kółka.
-Koncentrat pomidorowy rozrobić z łyżką oliwy, dodać bazylię i pieprz. Powinniśmy otrzymać gęsty sos. Jeśli nie mamy koncentratu, zrobić podobnie lecz na jej miejscu ketchup.
-Pokroić w kostkę pomidory, obrać i pokroić cebulę, czosnek przecisnąć przez praskę bądź drobno posiekać. Na patelni z niewielką ilością oliwy, usmażyć cebulę aż się zeszkli.
-Bagietki posmarować sosem, dodać usmażoną cebulę, zmiażdżony czosnek, na wierzchu przykryć pomidorami. Włożyć do piekarnika. Bruschetta winna być chrupiąca niczym grzanka w związku z czym pieczemy około 8-10 minut. Po upieczeniu i przed podaniem, świetnie smakuje polana dodatkową oliwą.