Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z Pomidorami i Masełkiem Czosnkowym

Bruschetta z Pomidorami i Masełkiem Czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 261

Dodano:

Odsłon: 11651

Szybka w przygotowaniu, smaczna a do tego zdrowa przystawka,

Składniki

  • pieczywo- chleb, bagietka
  • pomidor, 2 szt
  • masło, 50 g
  • oliwa z oliwek, 2 łyżeczki
  • czosnek, 2-3 ząbki
  • bazylia, 1 kostka knorr
  • sól, pieprz, wedle uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bruschetta z Pomidorami i Masełkiem Czosnkowym

Przygotowanie

  1. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na drobną kostkę. Zalać oliwą z oliwek, wkruszyć kostkę knorr bazyliową, dodać mały ząbek czosnku przciśnięty przez praskę, osolić i opieprzyć do smaku. Wymieszać

  2. Przygotować masełko czosnkowe- masło, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, bazylia knorr w kostce, sól i pieprz. połączyć ze sobą.

  3. Pieczywo podpiec w tosterze. Posmarować masełkiem czosnkowym, na ciepłym chlebku cudownie się rozpuści, dodać pomidorki.

  4. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń