Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową. Coś dla miłośników szpinaku, czyli bruschetta ze szpinakiem. No jak to mówią... miód w gębie :-) Wykonanie jest banalne, dosłownie kilka składników, kilkanaście minut i gotowe.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15513
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2808
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15513
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4654
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 333
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2808
Składniki
Oliwę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na grubsze kromki, każdą smarujemy przygotowaną oliwą i wkładamy na kilka minut do piekarnika na 220-230 stopni do zrumienienia. W tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić liście szpinaku i czekać aż zmniejszą objętość. Następnie dodać kawałki fety, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Chwilę smażyć i odstawić. Nakładać farsz na zrumienione bagietki, górę posypać tartym parmezanem lub grana padano. Bruschetty są rewelacyjne, polecam :-) SMACZNEGO!!!