Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową. Coś dla miłośników szpinaku, czyli bruschetta ze szpinakiem. No jak to mówią... miód w gębie :-) Wykonanie jest banalne, dosłownie kilka składników, kilkanaście minut i gotowe.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2099
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2099
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 364
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 790
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17253
Składniki
Oliwę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na grubsze kromki, każdą smarujemy przygotowaną oliwą i wkładamy na kilka minut do piekarnika na 220-230 stopni do zrumienienia. W tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić liście szpinaku i czekać aż zmniejszą objętość. Następnie dodać kawałki fety, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Chwilę smażyć i odstawić. Nakładać farsz na zrumienione bagietki, górę posypać tartym parmezanem lub grana padano. Bruschetty są rewelacyjne, polecam :-) SMACZNEGO!!!