Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezową. Coś dla miłośników szpinaku, czyli bruschetta ze szpinakiem. No jak to mówią... miód w gębie :-) Wykonanie jest banalne, dosłownie kilka składników, kilkanaście minut i gotowe.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 201
Składniki
Oliwę mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę kroimy na grubsze kromki, każdą smarujemy przygotowaną oliwą i wkładamy na kilka minut do piekarnika na 220-230 stopni do zrumienienia. W tym czasie na patelni rozgrzać odrobinę oleju, wrzucić liście szpinaku i czekać aż zmniejszą objętość. Następnie dodać kawałki fety, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz do smaku. Chwilę smażyć i odstawić. Nakładać farsz na zrumienione bagietki, górę posypać tartym parmezanem lub grana padano. Bruschetty są rewelacyjne, polecam :-) SMACZNEGO!!!